Företagsmäklare Stockholm

Vi är en företagsmäklare i Stockholm som alltid möter dig professionellt och med hög servicenivå. Det är en självklarhet för oss och ett särdrag för oss på Servicemäklarna Företagsförmedling. En trygghet för både säljare och köpare.

» Om Servicemäklarna Företagsförmedling

Vad är en företagsmäklare?

En företagsmäklare arbetar precis som namnet antyder med försäljning av företag. Det innebär att mäklaren, även kallad företagsmäklare, blir en mellanhand mellan köpare och säljare (uppdragsgivare) av ett företag. Bland de uppgifter som kan finnas på mäklarens bord är att hitta köpare, bedöma företagets marknadsvärde, lämplig marknadsföring och förhandling av pris. Diskutera gärna med mäklaren vad du önskar få hjälp med? Om det är en specifik del eller hela processen med företagsöverlåtelsen.

Lyckad företagsförmedling med
kompetent företagsmäklare

Ägarförändring i ett bolag kräver kunskap och tid. Att allt blir korrekt, gör att onödiga kostnader kan undvikas. Våra kvalificerade företagsmäklare är ett stöd för dig genom hela processen. Vi är specialiserade på små- och medelstora företag, exempelvis skönhetssalonger, butiker, restauranger, hotell och olika sorters tjänsteföretag.

Varför anlita företagsmäklare vid
försäljning av företag?

Långt ifrån alla anlitar en företagsmäklare när de ska sälja sitt företag, trots att det är ett stort steg att överlåta sin rörelse. Det finns många och stora fördelar med att anlita en företagsmäklare och vi tycker att det borde vara ett självklart val. Några av fördelarna är:

  • En korrekt prissättning. För ägaren av företaget kan det ofta vara svårt att hitta ett skäligt pris för sitt företag. Vi har den erfarenhet som krävs för att göra en företagsvärdering och sätta ett passande marknadspris. De kan sedan också motivera priset för en potentiell köpare.
  • Relevanta intressenter. Vi hjälper till att göra en första bedömning av intressenter. Det innebär att säljaren enbart behöver lägga tid på potentiella köpare med rätt kvaliteter. Vi har ett brett nätverk som kan underlätta för att hitta potentiella köpare. Det ger alltså ett bredare kontaktnät samtidigt som urvalet blir professionellt utfört.
  • Marknadsföring och sekretess. Goda kontakter och väl inlärda system gör att vi kan sköta säljprocessen väldigt diskret och säljaren behöver alltså inte oroa sig för att företagets identitet avslöjas. Detta kan vara svårt att hantera utan en företagsmäklare.
  • Trygghet. Vi har alla de kunskaper som behövs för att ta dig genom processen med att överlåta ditt bolag. Du kan känna dig trygg med att slippa tidskrävande och kostsamma misstag.
  • Fokus på verksamheten. Försäljning av ett företag är tidskrävande. När vi anlitas får säljaren möjlighet att fokusera på verksamheten under tiden som företaget ligger ute till försäljning. En stor styrka för säljare och den verksamhet som ska säljas.

» Är du intresserad av att kontakta oss som företagsmäklare? Kontakta oss.

Arbetsområde Stockholm

Vi på Servicemäklarna Företagsförmedling arbetar i Stockholm med omnejd. Ett område som vi har gedigen erfarenhet av. Tillsammans med våra djupa kunskaper kring företagsöverlåtelser samt ett brett kontaktnät ger detta oss de bästa förutsättningarna för att stödja företag i Stockholmsregionen med överlåtelser. Vårt kontor är centralt beläget på Karlavägen 5. Kontakta oss gärna om du letar företagsmäklare i Stockholm, vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig.

Karriär som företagsmäklare?

Är du intresserad av jobbet som företagsmäklare? Du bör då uppskatta att ge service och tycka att försäljning är intressant. Om du är rätt person kanske vi har arbetet för dig. Det är ett självständigt arbete med spännande utmaningar. För rätt person kan vi erbjuda en intern utbildning.

» Läs mer om karriärmöjligheterna

Företagsmäklare i Stockholm köpa eller sälja företag